CatsOnly Logo

Møt Marita - dyrlege i CatsOnly

17. november 2022

Skrevet av : CatsOnly

Møt Marita - dyrlege i CatsOnly

Helt siden barneskolen har Marita Sørensen visst at hun skulle bli dyrlege. Under studiene ved University of Veterinary Medicine Budapest hadde hun sommerjobb på dyresykehuset i Tromsø, og siden uteksamineringen har hun vært fullt praktiserende på smådyrklinikk i Nittedal, med fokus på rehabilitering og oppbygging etter operasjoner.

I 2020 opprettet hun Harestua Dyreklinikk AS, etter å ha tatt over driften fra klinikken som var på stedet.

– Jeg driver den for meg selv. Jeg tar imot alt mulig av kjæledyr, men hovedsakelig katt og hund. Det blir et annet tempo her enn på klinikkene i byen. Spesielt kattene syns det er greit. De slipper å møte hunder i resepsjonen, og det er stille og rolig. Kattene får tid til å sitte litt i buret og gjøre seg kjent med omgivelsene. Mer tid og mindre tvang, sier Sørensen.

Hun er en av dyrlegene du kan møte om du bestiller online konsultasjon via CatsOnly.

– Hvorfor er appen så nyttig?

– Ved de konsultasjonene jeg har hatt, har folk hatt veldig relevante spørsmål som kanskje ikke er så lette å finne frem til ved et Google-søk. Om man for eksempel ser litt rar avføring i kassa til katten, kan du ringe rett til dyrlegen uten at det koster noe mer enn det medlemskapet du har. Du kan ta ting med en gang, i stedet for å tenke at du ser det an noen dager. Tanken er at man bryter inn litt tidligere og klarer å fikse problemet før det blir så ille at du må til dyrlegen.

Les også: Agathon ble frisk igjen med CatsOnly

– Hva er den store forskjellen mellom digital konsultasjon og fysiske besøk?

– Det at jeg ikke får tatt på katten selv. Men så langt har det vært veldig greit å bare instruere eieren hva de skal kjenne etter og gjøre. Vi får fine klare bilder, og jeg får sett nøye på katten. Et eksempel på hva vi kan tilby, er å assistere en kattefødsel. Med katten på video, kan jeg se om den har rier og komme med anbefalinger.

Sørensen har hatt flere videokonsultasjoner med CatsOnly, hvor eiere har lurt på alt fra kløe, avføring, nysing og medisiner. Ofte er den som tar kontakt en som allerede har vært hos dyrlegen og trenger en liten ekstra oppklaring i hva som ble sagt.

– Jeg har hørt at for å huske noe, må man bli fortalt det seks ganger. Hos dyrlegen står eieren der gjerne og er stressa og bekymra, da husker de mindre av det som ble sagt. Så CatsOnly kan oppklare når man har spørsmål om medisiner og det man fikk høre etter et veterinærbesøk. Både godt erfarne katteeiere og de som nettopp har fått seg katt, og ikke er så vant til hvordan de oppfører seg, kan ha nytte av dette. Jeg syns det er gøy å kunne veilede, sier Sørensen.

Les også: CatsOnly skal gjøre det enklere for alle å ta vare på katten sin

Noe som er viktig for Sørensen er kastrering og sterilisering, som kan forhindre spredning av sykdom og at katter uten et hjem går ute og fryser om vinteren.

– Dette er noe jeg skulle ønske alle var flinke til. Katter er ikke akkurat laget for norsk vinter, så kastrering er en fin måte å få dem til å holde seg hjemme og ikke lage mange kattunger. En liten fanesak, kastrer katta di!

appstore download button
playstore download button