CatsOnly Logo

Møt Tine - dyrlege i CatsOnly

2. november 2022

Skrevet av : CatsOnly

Møt Tine - dyrlege i CatsOnly

Da Tine Strand var liten, tok hun med seg alle mulige slags dyr hjem, til foreldrenes store frustrasjon. Når hun var i syden og de andre barna fikk penger til å kjøpe is, kjøpte hun heller kattemat som hun delte ut til alle løskattene i området.

– Jeg har grått mange tårer over dyr som ikke har det så bra i utlandet, sier hun.

Med alderen forsto hun at hun kunne kombinere sin kjærlighet til dyr, med interessen for hvordan naturen og medisin fungerer, og studerte ved University of Veterinary Medicine Budapest. Da hun ble ferdig i 2019, flyttet hun til Sunnmøre for å jobbe med både smådyr, stordyr og tredelt vakt, før hun startet med ren stordyrpraksis og todelsvakt i Molde.

– Men jeg savnet smådyr, spesielt katter. Jeg tok dem imot på akuttvakt, men nærheten og tiden til å bli kjent som du får på dagtid, er ganske annerledes. Jeg ble mer og mer opptatt av tanken på å drive noe eget for smådyr.

Les også: Oppfører pus seg merkelig? Dette er tegnene på en syk katt

Til slutt åpnet Strand sin egen klinikk i Molde, med VetSpot for CatsOnly. Åpningsdagen var i oktober 2022.

– Hvordan har prosessen med å starte en egen klinikk vært?

– Det har vært intensivt, spennende og gøy. Jeg liker å skape ting, og jeg er interessert i folk, salg og markedsføring, så det er veldig spennende å sette alt sammen selv. Det er noe annet når du har ansvaret for alt, at man selv skal få til noe, som motivasjon. Jeg har satsa stort på en liten plass, utenfor Molde. Så man ønsker jo at folk skal se verdien av det og bruke tilbudet.

Det er viktig for Strand at klinikken har en avslappende atmosfære.

– Det skal ikke være hvite, sterile vegger. Det skal være lunt. Du sitter i en stressless på venterommet, med koselige bilder på veggene. Så du skal få en hyggelig stemning av det, som er viktig for både eieren og katten, sier hun.

– I CatsOnly kan dere tilby digitale konsultasjoner. Hva er fordelene med dette fremfor fysiske besøk?

– Den største forskjellen er at du har en pasient som er mye mindre stressa. Uansett om du kommer til en koselig klinikk med greie dyrleger, så vil dyret alltid bli påvirket av reiseveien. Det er ytterst få som ikke er stressa i det hele tatt når de kommer. Det er et privilegium å bare kunne være i din egen stue og ringe en dyrlege som sitter klar, det er egentlig fantastisk.

Les også: Er veterinærturen stress? God hverdagshelse reduserer unødvendige reiser med pus til klinikken

CatsOnlys prosjekt er å ta tak i kattens plager før de utvikler seg til noe alvorlig, og å tilby oppfølging og veiledning for katteeiere i store og små spørsmål om kattens helse og velvære. For 275 kroner måneden, har du mulighet til å bestille online konsultasjon så mange ganger du trenger, også i helgene. Du kan registrere så mange katter du vil. Inviter gjerne naboens katt med i vårt voksende fellesskap!

– Alvorlig sykdom må bli sett på fysisk, men det meste er jo ikke det. Eierne har et viktig kort på hendene, med å slippe å dra dyret med seg i bilen. Du kan sette opp en time og få en dyrlege rett inn i stua. Med riktig veiledning, er det fryktelig mye du kan gjøre hjemme.

CatsOnly ønsker også å heve kattens status i samfunnet, noe Strand mener er nødvendig.

– Vi har generelt et for dårlig syn på katter. De har lav status i forhold til hunder. Jeg er interessert i at vi skal ta vare på kattene vi har, i stedet for å avle frem flere som ikke får et hjem og blir gående ute og fryse. Jeg anbefaler alle som vil ha katt å adoptere før de bruker flere tusen kroner på en katt som blir avlet opp, når det finnes så mange fra før som trenger et godt hjem. Norge er blant landene som har best dyrevelferd, da tør jeg ikke tenke på hvordan det er i andre land. Det er stort forbedringspotensial! Å ID-merke kattene sine, kastrere dem, det er kjempeviktig – det burde vært lovpålagt.

Tine Strand er en av dyrlegene du kan bestille online konsultasjon med via CatsOnly.

appstore download button
playstore download button