CatsOnly Logo

Slik øker vi kattens status i samfunnet

Image of cute kitten

CatsOnly ble startet med ett mål for øyet: Å sette søkelys på kattens status i samfunnet og fremme god hverdagshelse. Misforstå oss rett, vi vet at folk flest elsker katter – bare se på YouTubes uendelige hav av kattesprell-videoer med millioner av visninger! Likevel er det fortsatt en lang vei å gå. Hvorfor? Jo, fordi vi kan fortsatt se at 90 prosent av dyrene som dumpes årlig er katter. Enda mer frustrerende er det at mange kommer unna med det når katten ikke er chippet. En annen viktig faktor er at mange synes det er stressende å ta turen til veterinæren når katten som regel må plasseres i bur. Derfor velger mange å se an før de oppsøker faglig hjelp – noe som kan gi skader eller sykdom tid til å bli mye verre før behandlingen iverksettes. Nettopp derfor skal vi i CatsOnly gjøre det enklest mulig å kontakte veterinæren når du har spørsmål rundt kattens ve og vel, fordi det er mye du som eier kan gjøre selv.

Det blir ikke særlig enklere enn når du kan ta konsultasjonen rett i stua hvor katten din kan ligge på favorittplassen sin og chille mens du snakker med veterinæren for å finne ut hva neste behandlingssteg bør være.

Hva kan jeg selv gjøre for å bidra?

Du kan også gjøre ekstremt mye for kattens helse ved å følge tre gylne regler: Vaksiner, kastrer og chip! Har du gjort disse tre tingene for katten din, er mye av jobben allerede gjort. Et annet smart tips er å engasjere deg i å spre informasjon om kattevelferd – som å støtte organisasjoner som Dyrebeskyttelsen Norge.

CatsOnly donerer 25 kroner av hvert årsmedlemskap til Dyrebeskyttelsen Norge. Vil du vite mer om hvordan du kan praktisere god hverdagshelse for katten din? Da bør du sjekke ut bloggen vår her!

CatsOnly i media:

appstore download button
playstore download button